post

Vc hero H2 – Overzicht 1e seizoenshelft

We zijn 11 wedstrijden onderweg en hebben 27 punten. De stand is prima maar ik had toch op meer punten gehoopt toen ik begon met deze missie.

Na 20 jaar heren 1 was er eindelijk mijn debuut in heren 2. Maar om mijn ervaring niet verloren te laten gaan is me gevraagd om ook het eeuwige talententeam te trainen/coachen. Een mix van 16 personen waarvan er in een wedstrijd maar 6 + 1 libero kunnen spelen stonden te popelen om de doelstelling (top 3) te bewerkstelliggen.

Na een pittige voorbereiding begonnen we in de oefenwedstrijden en in de 1e competitiewedstrijd heel erg goed. Helaas konden we daar geen goed vervolg aan geven en verloren we van talententeam SEC en v/d veteranen van Civitas.  We herpakten ons tegen de oudjes van ADC 3 maar tegen de jeugd van ADC 2 (kampioensteam) verloren we nipt met 4-0 maar lieten we wel zien dat we kunnen volleyballen. Toen stond de clash tegen Linne voor de deur. We moesten toch wat gaan veranderen intern en Dani kwam met het voorstel om de coaching te gaan doen zodat ik zelf me meer kon gaan  focussen op het spel i.p.v. de wissels. Tegen Linne kwam dat al redelijk uit de verf maar omdat hun eigen trainer scheids was werden we belazerd en verloren we een spannende match met 3-2.

We hadden de topteams wel een beetje gehad dachten we en laagvlieger Furos kwam op bezoek maar ze hadden een verassing meegenomen, 2 divisie-spelers van het 1e team hadden zich nog niet vastgespeelt en mede daardoor verloren we van een goed team met 4-0. Dan maar tegen Heerlen, een mix van oud en heel jong, de 1e set gaf al aan dat het veel beter moet en dat we eigenlijk makkelijk zouden moeten kunnen winnen, helaas verloren we uiteindelijk met 3-2.

Langzamerhand was de doelstelling top 3 verander in handhaving omdat we 10e staan en veel wedstrijden nipt verloren.

We moesten naar Maastricht om de nummer laatst te verslaan maar de 1e set was alweer direct reden om te gaan panieken. Gelukkig pakten we ons op en wonnen we met 3-1. De 10e wedstrijd was de dag van ons teamuitje, na een zangles kwamen we al om 13:15 uur aan in Sittard en konden de kerstmutsen op voor een lekkere pot volleybal tegen de talenten van Limburg. We begonnen weer met setverlies maar na een paar tactische wissels wonnen we de 2e set en ook de 3e wonnen we na een 17-23 achterstand. De 4e set was een feest-set en we konden verder met ons uitje, karaoke en eten bij de Japanner was erg gezellig en een groot deel ging ook nog stappen in Duitsland. Er stond ook nog een inhaalwedstrijd op het programma tegen Ludentes die we in de voorbereiding al hadden verslagen met 5-0. Het team stond boven ons dus we moesten dik winnen om ze voorbij te streven. De 1e set werd gelukkig een keer nipt gewonnen maar de 2e set helaas nipt verloren. De 3e en 4e set zorgen voor feeststemming en daardoor eindigen we de 1e helft toch nog op de 4e plaats.

De 2e helft gaan we toch proberen meer punten te behalen en toch onze doelstelling, de 3e plaats te veroveren. Ik heb er in elk geval vertrouwen in.

Wel moet ik nog even oefenen met de namen, Heum, Heidi, Henri, Stoffel en Goos want die vallen nog niet automatisch uit mijn mond.

Fijne feestdagen.
Marc en Gentlemans Heren 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *