Jeugdkamp VC Hero 1,2 en 3 juni 2018

Dit jaar zijn we met de jeugd naar een locatie geweest die we nog niet eerder hadden bezocht: De Kariboe in Ellikom ( België)

Vrijdag 1 juni verzamelden we bij de voetbalvelden van de SHH in Herten en nadat iedereen zich had aangemeld, vertrokken we naar de locatie in Ellikom. Hier waren al enkele kampleiders aanwezig om de ouders en kinderen welkom te heten. Ook een kopje koffie of thee ontbrak er niet. Daarnaast was er al kampleiding aanwezig om de spellen voor de eerste avond en nacht voor te bereiden en uit te zetten.

Op de locatie was een springkussen aanwezig, waarop de kinderen zich tot en met zondagmiddag konden vermaken tussen alle activiteiten door en dus even wat tijd voor zichzelf hadden. Al snel na aankomst waren de bedden verdeeld en opgemaakt voor de komende 2 nachten.

We zijn gestart met het kennismakingsspel en aansluitend, na een bekertje fris en een overheeeeeerlijke wafel of plak cake, gebakken door onze jeugdtrainer (en gepensioneerd bakker…) John Sillekens, zijn we aan het avond- en nachtspel begonnen. De kinderen werd opgedragen om een lange broek of trui aan te trekken om in de bos de muggen van het lijf te houden.

Kort na middernacht zijn alle spellen gespeeld en arriveerden de kinderen en leiding terug op de kamplocatie waar ze werden getrakteerd op een kop tomaten of goulash soep. Na dit heerlijk kopje soep werden de bedden opgezocht en uiteraard moest er eerst worden nagepraat alvorens de kinderen (uiteindelijk) in slaap vielen.

Zaterdagmorgen, rond negen uur werden we ‘zacht’ gewekt door Jana en Suzanne , met pannendeksels… Iedereen was dan ook meteen wakker. Vervolgens duurde het toch nog even voordat iedereen ook echt met de ogen open aan de ontbijttafel zat. Na het heerlijke ontbijt ( de corvee deelnemers hadden al de tafel gedekt)  zijn we gestart met ochtendgymnastiek en aansluitend diverse spellen.

Rond het middaguur kon een ‘boterham op de vuist’ worden gegeten, wat iedereen zich goed liet smaken. Drank was er voldoende en met regelmaat was er ook van alles te koop in het winkeltje.

Na de middag zijn we gestart met het middagspel waarbij de jongste jeugd zich kranig heeft geweerd bij alle spellen.

Rond vier uur was het tijd om te gaan eten. Er zijn hamburgers gebakken en je kon er van alles bij kiezen: broodje, tomaten, sla,  komkommer, aardappelsalade, en de nodige sausen. Het ging er goed in en bijna iedereen heeft wel 2 hamburgers gegeten!!!

Na de warme snack volgde het zwemevenement. Het was een verrassing, dit jaar hadden we een plaats gereserveerd in het zwembad van Center Parks  Peer. Een prachtig zwembad met heel veel leuke dingen voor onze jeugd. Ze hebben genoten.

Om ongeveer acht uur waren de kinderen toch wel moe van het zwemmen en werd er rond half negen kamp-waarts gegaan. Er volgde nog een korte spellenavond, en rond de klok van twaalf uur was het genoeg geweest en gingen de meesten naar bed. De meesten kids waren behoorlijk moe van deze drukke dag (en de late voorgaande nacht).

Zondagmorgen werden we wederom rond negen uur gewekt door de deksels en zaten we om half tien aan tafel. Na het ontbijt zijn we begonnen aan de spellen van de zondag en ‘s middag hebben we levend stratego gespeeld in de aangrenzende bossen.

De dag werd afgesloten met broodjes knakworst. De ouders kwamen vanaf  half drie de kinderen ophalen. Iedereen werd de tip gegeven om de kinderen goed te controleren op teken. Na een kort afscheid gingen iedereen tevreden huiswaarts.  De meeste kinderen vielen al in slaap voordat ze goed en wel op de verharde weg reden.

 

Het was wederom een geslaagd kamp te noemen! Alle jeugd en leiding bedankt voor de organisatie en mogelijk tot volgend jaar  dan zijn de kampdagen 24-25 en 26 mei 2019, dan zijn we weer te gast bij de locatie de Leemberg  in Neerpelt.

 

De kampcommissie: Ben van Eck, Frank Schoenmakers en Anniek Pijpers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *